Van pijnklacht tot controle

Behandeling

Mondzorg van de hoogste kwaliteit

Wat onze tandartsen doen

Behandeling tandarts

Pijnklachten en preventieve behandelingen

Het zal wellicht een keer voorkomen dat u voor een behandeling langs moet komen omdat u pijn ervaart. Onze prioriteit is om u zo snel mogelijk van deze pijn af te helpen, zonder dat de behandeling zelf teveel pijn doet. Door bijvoorbeeld een lichte voorverdoving hoeft u geen pijn te voelen. Verder zal het soms nodig zijn om preventief een behandeling te doen om verdere problemen met uw gebit te voorkomen. Denk hierbij aan het vullen van gaatjes en het reinigen van het gebit. Onze tandartsen zijn uiteraard ook gespecialiseerd in het maken van protheses (o.a. kunstgebit), kronen en bruggen. Hierbij werken we nauw samen met tandtechnische laboratoria.

Wortelkanaalbehandeling

Implantaten

Gaatjes vullen

Plaatsen van een kroon

Periodieke controles

Onze vakbekwame tandartsen zijn gedreven in het gezond houden van uw gehele mond. Het wordt daarom aangeraden met regelmaat controles te laten uitvoeren zodat we altijd een goed inzicht hebben in uw mondgezondheid. Controles zijn ook van groot belang om verdere lichamelijke complicaties zo goed mogelijk te kunnen voorkomen.

Bang voor de tandarts?

Voor sommige mensen is een bezoek aan de tandarts niet prettig omdat zij bang zijn voor de tandarts. Heeft u dat ook, dan is het goed te weten dat u niet de enige bent. Laat dit u niet weerhouden om toch te komen. Wij vinden het belangrijk u op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten.

Voorkom angst bij kinderen

Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren u om uw kinderen al vroeg mee te nemen naar onze praktijk, ook als ze zelf geen behandeling nodig hebben. Zo kunnen ze wennen aan de tandartsomgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers.

Behandeltraject

Als er problemen met uw gebit worden geconstateerd, bespreekt de tandarts met u of extra behandeling nodig is. Deze neemt altijd ruim de tijd voor u en bespreekt:

1. de te verwachten resultaten
2. de risico’s van een behandeling
3. het aantal behandelingen
4. de duur van de behandelingen

Tandartsstoel TC Pekela
pexels-pixabay-52527 (1)

Kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde

Wij besteden in de praktijk veel aandacht aan tandheelkundige zorg bij kinderen. De behandelingen zijn met name gericht op preventie. Uw kind kan een afspraak krijgen bij de preventieassistente. Er wordt dan gekeken naar het poetsgedrag van uw kind, er worden voedingsadviezen gegeven en preventieve behandelingen uitgevoerd, zoals het aanbrengen van fluoride laklaagjes op bestaande gaatjes. Daarnaast worden er regelmatig zogeheten “sealants” aangebracht die groeven en putten bedekken.
Bovendien wordt tandheelkundige zorg bij kinderen volledig vergoed vanuit de basisverzekering!

Mondgezondheid op uw oude dag

Ouder worden heeft invloed op het gebit. De eetgewoontes veranderen vaak naarmate u ouder wordt. Het is voor ouderen daarom extra belangrijk om regelmatig te komen voor de controle bij de tandarts. De mondgezondheid staat in relatie met bepaalde aandoeningen en ziektes, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, dementie en de ziekte van Parkinson.

Kunstgebitten (protheses)

Heeft u een prothese? Door het slinken van het kaakbot kan het zijn dat de prothese minder goed gaat zitten. Het is aan te raden dit te laten aanpassen door uw tandarts.
Heeft u een gebitsprothese op implantaten? Het komt regelmatig voor dat er tandsteen gevormd wordt op implantaten. Wanneer dit niet op tijd wordt weggehaald, kunt u een ontsteking krijgen bij uw implantaten, met alle gevolgen van dien. Het is daarom verstandig om 1 tot 2 keer per jaar onder controle te blijven van een mondhygiënist of paro-preventieassistent; het tandsteen wordt dan verwijderd en daarnaast wordt de mondgezondheid goed in de gaten gehouden.

Preventieve mondzorg

Preventie is essentieel

Mondhygiënist

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. U kent vast het gezegde “voorkomen is beter dan genezen”. Dat geldt ook voor uw gebit. Het zal voor kunnen komen dat u door uw tandarts wordt verwezen naar onze mondhygiënist. Onze mondhygiënist brengt de conditie van uw tandvlees in kaart, stelt een behandelplan op en geeft u voorlichting en uitgebreide mondhygiëne instructies. Daarnaast wordt het gebit grondig gereinigd (tandsteen, tandplak en aanslag). Waar nodig tot ver onder het tandvlees op het worteloppervlak, al dan niet met verdoving. Dit alles verbetert de mondgezondheid, voorkomt tandverlies en zorgt voor een frisse adem.

Pekela tandarts
Mondzorg

Paro-preventieassistent

De behandeling van de paro-preventieassistent lijkt op die van de mondhygiënist, maar is wat minder intensief. De behandeling bestaat uit het verwijderen van tandsteen onder en boven het tandvlees, het controleren van de conditie van het tandvlees en het bijsturen in de mondhygiëne. Als u onder behandeling van de mondhygiënist staat en de toestand van uw tandvlees en kaakbot al lange tijd stabiel is, kunt u door de mondhygiënist doorverwezen worden naar de paro-preventieassistent. Deze kan de nazorg verder uitvoeren.

Preventieassistent

De preventieassistent controleert de mondhygiëne en de conditie van het tandvlees. In tegenstelling tot de paro-preventieassistent, verwijdert de preventieassistent enkel tandsteen boven het tandvlees. Daarnaast kunt u bij de preventieassistent terecht voor het sealen van blijvende kiezen (bij kinderen) en het aanbrengen van fluoride laagjes.

Poetsen, stokeren, ragen en flossen

Preventiewerk begint in de badkamer. Voor een optimale mondgezondheid is het belangrijk dat u op de juiste manier leert poetsen, flossen, stokeren en ragen. Ons team legt u alles uit over deze preventieve handelingen.

Belangrijk bronmateriaal

Tarieven, verzekeringen en gezondheidstips

Wettelijk vastgesteld

Tarieven behandelingen

Kosten voor behandelingen, controles, consulten e.d. zijn wettelijk vastgesteld. De tarieven zijn per prestatie en code terug te vinden via onderstaande knop.

Zorgverzekering

Ben ik goed verzekerd?

Volwassenen zijn maar beperkt gedekt binnen de basisverzekering van zorgverzekeraars. Kom alles te weten over eigen risico, keuzevrijheid en dekkingsgraad.

Medische informatie

Medische vragen en meer

Gebruikt u medicijnen? Heeft u een kunstgebit? Wat is kindertandheelkunde precies? Voor dit soort vragen verwijzen we graag naar Alles Over het Gebit.

Techniekkosten

Let op: naast de wettelijk vastgestelde tarieven voor behandelingen kan het voorkomen dat je als patiënt ook moet betalen voor techniekkosten. Dit zijn kosten gemaakt door externe technische laboratoria voor bijv. implantaten, kronen en (gedeeltelijke) kunstgebitten. Onze vaste leveranciers zijn Dental Vision en Pure Dental. Bekijk hun tarieven via onderstaande knoppen.

Verwijzingen

In sommige gevallen kan uw tandarts het nuttig vinden om u te verwijzen naar een specialist. Een specialist heeft zich op een specifiek gebied binnen de tandheelkunde toegelegd, waarbij meer kennis en ervaring is opgedaan. Wij werken o.a. samen met de volgende specialisten:

Dental vision logo

Tarieven Dental Vision® 2022

Pure Dental logo

Tarieven Pure Dental® 2022

NB: Porselein-goudlegering kronen en bruggen op aanvraag. Deze prijzen zijn afhankelijk van de grote van de kroon/brug en het te gebruiken materiaal

NB II: Voor de meeste protheses is het mogelijk aanvullend een individuele lepel en een extra model te krijgen. Hiervoor wordt standaard €47,51 extra in rekening gebracht. Uw tandarts kan u hier meer over vertellen.